Голямо признание за Велинов и партньори

В първите дни на Новата година Консултантска къща Велинов и партньори получи покана за участие в секцията „Профили“ на престижното специализирано юридическо издание „Правен свят“. В интервю, направено със старши партньорите Светослав Герджиков и Асен Велинов, те разказаха интереси истории за създаването на екипа, работата през 15-те години, през които са съдружници, изборите в живота, доверието, професионализма.

Ето само част от темите на увлекателния разговор:

„Кои са най-големите рискове пред търговеца в България?

„Много са. Фокусираме се върху превенцията при всеки клиент. А можем наистина да го спасим от много неща. Най-вече се опитваме да го спасим от самия него”, абсолютно сериозен е Асен Велинов.“

Светослав Герджиков: „Нашият фокус е да поемем едно юридическо лице и да го консултираме текущо, което е много по-изгодно за него и е по-практично, така предотвратяваме проблемите, които могат да се появят в хода на дейността му.

Вярваме, че навременната правна консултация, изпреварваща възникване на проблема, е най-работеща. Защото стигне ли се до съдебен процес, няма печеливши – едната страна бива осъдена и плаща главници, лихви, разноски, другата чака с години, за да получи парите си. Разбира се, адвокатите, с които работим, са печелили и невъзможни дела, но се стремим да ползваме процесуалните им умения само в краен случай”.

„Постоянно сме в търсене на нови, знаещи и мотивирани хора. Основното, което търсим у кандидатите, е да мислят, да оглеждат казусите от всички посоки, да се поставят на мястото на насрещната страна и да предвиждат ходовете ѝ. Важно качество, което искаме да притежават членовете на екипа ни, е отговорност към поставените задачи и амбиция за развитие както в професионален, така и в личен план“ споделят партньорите.

Пълното представяне на Консултантска къща Велинов и партньори, както и цялото интервю с Асен Велинов и  Светослав Герджиков, може да видите тук.

Специални благодарности към новите ни приятели от Правен свят за проявения интерес и приятната съвместна работа.

автор: адв. Весела Велинова

член на екипа на КК „Велинов и партньори“

Verified by MonsterInsights